Pastorens ord til efterårets program 2019 tog udgangspunkt i ordsproget som siger ”Den som gifter sig med tidsånden bliver tidlig enke”. Det handlede, om at vi skulle passe på ikke at bliver så forelskede i tidsånden, at vi glemmer, hvem vi er og hvor vi har hjemme, hvem der er vores fader og hvilken ånd vi er af. Vi talte om, at tidsånden har det med at skifte fra årti til årti. Den er derfor ikke er en stabil faktor og kan ikke tilbyde den stabilitet og tryghed, som er en nødvendighed, for at opnå en vedvarende samfundsmæssig og personlig trivsel.

Men hvad skal vi så gøre? Vi har brug for grundlæggende værdier og brug for en oplevelse af at være en del af noget større. Vi kan i det lange løb ikke nøjes med de trends og modefænomener, som er oppe i tiden. Vi mennesker har brug for noget mere stabilt end det, som tidsånden kan give, til at styre vores holdninger og adfærd.

Vi kan ganske enkelt ikke finde det, som virkelig tilfredsstiller vores inderste og mest grundlæggende behov, hvis vi ikke leder, der hvor det er at finde. Ofte jager vi efter karriere, uddannelse, velstand og rigdom, skønhed, magt og indflydelse og så videre…. som om disse ting kan tilfredsstille vore behov. Men det kan det ikke! Disse og andre lignende ting kan aldrig udfylde den længsel vi har. I virkeligheden efterlades vi med et endnu større vakuum og hunger efter stabilitet, tryghed og accept.

Her er det at kristendommen kommer ind i billedet, Jesus taler også om det i Lukas evangeliet kapitel 12 vers 31: ” Søg derimod hans rige, så skal det andet gives jer i tilgift.

Når Jesus nu siger sådan, hvorfor så blive ved med at jage efter lykken, der hvor den ikke er at finde? Hvorfor lede der, hvor risikoen er så stor for at ende i mismod og ulykke? Det vi søger, er jo i virkeligheden ikke karriere, uddannelse, velstand og rigdom, skønhed, magt og indflydelse, men det som vi tror disse ting vil bringe med sig.

Hvorfor ikke starte med at lede der, hvor vi kan finde alt det, som vi længes efter? Så lad os starte med at søge Guds rige. Når vi gør det, vil vi finde stabilitet og tryghed, fred og glæde, accept og tilgivelse, tro, håb, kærlighed og evigt liv. Kristendommens og Guds riges fundament er Jesus Kristus af Nazareth, hans lære, hans død og opstandelse og hans løfte om et evigt liv til den, som tager imod ham i tro.